Spoor Express 3

LITENATUURTJES
Paddenstoelen zijn te benijden. Zij hoeven hun sporen nooit te verdienen. Ze krijgen ze vanzelf.

SWIMMATHON
Naar aanleiding van de Vlaamse Zwemweek stond er op 17 november een heuse swimmathon  op het programma. De swimmathon is een zwemproef waarbij de klasgroep zoveel mogelijk wasknijpers overzwemt in een welbepaalde tijd: 2 maal 8 minuten met 4 minuten rustpauze tussen de twee zwemperiodes. Alle dolfijnen  uit het 3de , 4de , 5de en 6de leerjaar konden hieraan meedoen. De swimmathon ging door in zwembad “De Waterperels” en het was weer een superleuke sportnamiddag!
De 11 zwemmers van het 3de  leerjaar zwommen samen 145 lengtes van 25m. Hiermee behaalden ze de 2de plaats in hun reeks. In de reeks van het 4de leerjaar zwommen onze 11 dolfijnen 137 wasknijpers naar de overkant en ze behaalden hiermee de 6de plaats.
Onze school haalde in de reeks van het 5de leerjaar de eerste plaats!! De 8 zwemmers zwommen 123 lengtes; een fantastische prestatie!!!
De swimmathonners van onze school hebben samen 405 baantjes gezwommen. Dit komt overeen met 10125 meter, dus meer dan 10 kilometer!
EEN SUPERDIKKE BRAVO VOOR Marie, Manon, Jill, Anouck, Thalia, Nanoi, Anne, Mauro, Arend, Stef, Tom, Sam, Melda O, Amber, Jorien, Lynne, Annelin, Jef V.S., Jef V.R., Robbe, Lennert, Xander, Celeste, Sam, Pim, Wout, Niek, Niels, Pieter en Thuur!

GELEZEN OP DE KLASBLOG 2A
Vrijdag zijn we met de eerste graad naar de kermis gewandeld. We maakten twee ritjes op de carrousel, aten smoutebollen en warme rek. De smoutebollen vond iedereen zeer lekker, de warme rek was iets te rekbaar voor sommige kinderen. We hadden een zeer leuke namiddag!
Vrijdag was het niet enkel kermisdag, maar ook toneeldag.In de voormiddag kwamen twee acteurs vertellen over schildpad Stijn. Stijn is een beetje een rare schildpad want zijn schild is niet zoals andere schilden. Het is een koekjestrommel! En ook al had hij een koekjestrommel als schild, Stijn was een zeer fijne schildpad (Stijn en het anders zijn).

GEBOORTE
Feest bij de familie Velickovic! Zoran (1K), Stefan (1K) en Selma (juf Gerd) kregen er een zusje bij: Marcella! Proficiat aan de ganse familie.

COMENIUS
In een Comenius schoolpartnerschap werken leerlingen en leerkrachten van minimaal 3 scholen uit minimaal 3 landen samen aan een project. Binnen het project vinden er over en weer bezoeken en/of uitwisselingen van leerkrachten plaats.
Wij hebben een schoolpartnerschap opgezet met een basisschool in Thornaby (Engeland) , Nørresundby (Denemarken) en Biancavilla (Sicilië).Gans het project draagt de titel “Succes voor de toekomst start je vandaag”. Twee jaar lang werken we rond alle mogelijke aspecten van “ondernemen”. Doelstellingen, planning en organisatie kan je terugvinden op de website.
In de week van 15 november stond een eerste ontmoeting met de partnerscholen op het programma. Maandag 15 november reisden meester Pol, juf Gerd en juf Hilde af naar Groot-Brittannië. In Newcastle werden ze opgepikt door mensen van de ontvangende school St. Patricks Primary School uit Thornaby.          ’s Avonds ontmoetten ze een eerste maal de collega’s uit Denemarken en Mr. Ryan en Mr. Potter uit Engeland.
Dinsdag 16 november stond er een bezoek aan de St. Patricks Primary School en een Comeniusvergadering op de agenda. De buitenlandse gasten werden hartelijk ontvangen en verwelkomt met een mooie viering met zang en dans. De foto’s en filmpjes hierover vind je op de schoolsite. De ganse voormiddag werd gevuld met rondleidingen, klasbezoeken en vraaggesprekken met de kinderen en leerkrachten.  Onze valies was achteraf goed gevuld met ideetjes, nieuwigheden en stof tot nadenken.
Na de middag vergaderden de verschillende delegaties omtrent het Comeniuspartnerschap. Tijdens het eerste trimester van dit schooljaar zullen we werken rond toekomstdromen: “Wat wil ik later worden?”. Er werd afgesproken dat elke school rond dit onderwerp voor kerst nog werkstukken van de kinderen doorstuurt naar de andere scholen. Dit kan per post of digitaal. Binnenkort dus werk uit Denemarken, Engeland en Italië in onze school…. En onze werkjes op reis naar ginder. Spannend!
We houden jullie op de hoogte via nieuwsbrief, website en het Comeniusprikbord in de hal. Kom zeker eens kijken.

MARSEPEIN
Vorige week sloten we de marsepeinverkoop af. In totaal gingen er 1488 blokken over de toonbank. Dat zijn 264 blokken meer dan vorig jaar! Dankuwel kopers en verkopers en smakelijk! ( En na het smullen tanden poetsen!)

MEDELEVEN
Graag betuigen we ons medeleven aan de familie van juf Els bij het overlijden van schoonvader en de familie van juf Dominique bij het overlijden van schoonmoeder en haar levenspartner. Innige deelneming.

HET SPOOR SMAAKTE
Omdat de organisatie van de “Pensenkermis” een erg arbeidsintensief huzarenstukje aan het worden was, besloten we enkele jaren geleden om dit gebeuren op te splitsen in “Het Spoor Speelt en “Het Spoor Smaakt”. Ondertussen is het zondags eetgebeuren uitgegroeid tot een smakelijk en gezellig familiegebeuren en verdient het eigenlijk een vermelding in de Michelingids editie 2010. Het welslagen is alleen maar mogelijk dankzij de fijne samenwerking tussen het oudercomité en leerkrachtenteam. Dankuwel aan iedereen die zondag (en de voorafgaande dagen en/of nachten)  hielp om er een smakelijk feestje van te maken, speciaal aan de afruimers Christophe, Dominique, Marie en zelfs enkele oud-leerlingen. 
Maar vooral bedankt aan iedereen die kwam smullen en smaken. Tot op Het Spoor Smaakt 2011!

GELEZEN OP DE KLASBLOG VAN 3C: Wij zien kinderen graag. Onze fluodag !
We vertrokken om 9 uur. Om half 10 kwamen we aan in de muziekschool.Toen keken we naar een toneel over verkeer. Het was echt keitof. Na het toneel gingen we naar het Moevement. Daar aten we onze koek en gingen we naar toilet. Dan deden we een doolhof. Het was daar echt super donker. Na de spelletjes gingen we terug naar school.                                              Anouck, Jill, Marie, Hanne en Petra

We zij om 9 uur vertrokken naar een toneel. Het was een heel eind lopen naar de muziekschool. Het was een spetterend toneel. Daarna gingen we spelletjes spelen in het donker. Dat was echt tof. Dan was het uit met de pret. We gingen terug naar school en aten onze boterhammen op.                    Kobe, Witse, Mauro en Manon

We vertrokken om 9 uur naar het toneel. Het ging over verkeer. Het was heel leuk, maar soms ook eng. Daarna moesten we naar het Moevement. We hebben onze koek gegeten en gedronken. Dan hebben we spelletjes gespeeld in het donker. We hebben een quiz gespeeld. Terug op school hebben we onze boterhammen opgegeten. Daarna mochten we nog buiten spelen. Melike, Meliha, Esma en Husna

's Morgens rond 9 uur vertrokken we naar het verkeerstoneel. We stapten door tot aan de muziekschool. We komen aan in de zaal en de sfeer zit er al in. De kikkerclub was heel grappig en leuk. Toen gingen we naar het Moevement. We speelden daar spelletjes in het donker. Dan was het tijd om terug naar school te gaan.

Nanoi, Deria, Samantha, Anne en Thalia

We zijn om half 9 in de klas. Dan zijn we te voet naar de muziekschool gestapt. Daar hebben we een toneel gezien. Het toneel ging over verkeer. Het was megatof. Dan vertrokken we naar het Moevement. In het Moevement hebben we pauze genomen. Dan hebben we in een donkere zaal leuke spelletjes gespeeld. Daarna hebben we een quiz gedaan. Terug op school hebben we onze boterhammen opgegeten in de klas.                                Stef, Josse, Arend, Mohamed en Lulzim

SLUITING KADEE: herhaling
Net zoals de scholen zal ook Kadee op vrijdag 24 december na de middag gesloten zijn. Naschoolse opvang kan die dag dus tot 12.30u op de school. Daarna sluiten we de poorten tot 10 januari 2011.

FLUO
Een dikke pluim voor alle kinderen die plichtsgetrouw elke ochtend reflecterend naar school komen. Het zijn immers donkere tijden. Opvallen in het verkeer is dan zeer belangrijk. Proficiat, fluodragers.

JUF ARLETTE
In 1957 wandelde juf Arlette voor de eerste maal aan de hand van haar mama onze school binnen. Ze is op dat moment 5 jaar en zal hier blijven tot en met het zesde leerjaar bij zuster Siegfrida. Na haar middelbare school en lerarenopleiding zien we haar in 1975 terug als “juf Arlette”.
Vrijdag 24 december klapt ze haar boeken ( zeg maar ‘haar laptop’) een laatste maal dicht op onze school. Na 35 jaar juf zijn, mag ze van de minister immers op pensioen.
Sinds 2003 is ze directie en zorgjuf van onze school maar de oudste kinderen kennen haar zeker nog als juf van het eerste leerjaar. Tientallen tandjes heeft ze getrokken, honderden kindjes heeft ze leren lezen en schrijven en  duizenden kindjes heeft ze graag gezien. Vergeet ze vrijdag 24 december geen afscheidszoen te geven! Veel plezier in je ‘nieuwe vrije tijd’, juf! 

Woensdag 1 december

Medisch schooltoezicht 1K

Donderdag 2 december

Namiddag viering advent in de parochiekerk

 

19u Infoavond sneeuwklassen

Vrijdag 3 december

Bezoek van de Sint

 

OPGELET: Vrij zwemmen 1/2/6

Maandag 6 december

Toneel “Foetsie” voor 3C en 4R in CC De Mol

Donderdag 9 december

Medisch schooltoezicht 3de lj.

Vrijdag 10 december

Geen school wegens pedagogische studiedag

Donderdag 16 december

Leerlingenraad

Vrijdag 17 december

Leerlingenrapport + rapport bewegingsopvoeding

 

Vrij zwemmen 3/4/5

Maandag 20 december

Bezoek van de sneeuwklasmoni’s aan het zesde lj.

Donderdag 23 december

Rollebolle voor kl. Juf Griet en juf Tilly in de sporthal

Vrijdag 24 december

11.30u Trimestersluiting met kerstliedjes

 

Namiddag vrijaf - Nabewaking tot 12.30u

Maandag 27 december

Begin van de kerstvakantie

Zondag 9 januari

Einde van de kerstvakantie

Maandag 10 januari

Vertrek sneeuwklassen 6de lj.

Donderdag 13 januari

Infoavond 5-jarigen