Spoor Express 4 jg.4

NIEUWJAARSWENSEN
Op de laatste schooldag van 2010 wensen we graag iedereen nu reeds een leuk, grappig, vrolijk, lollig, leerrijk en gezond 2011 toe. Wij kijken reeds uit naar al die vrolijke gezichten van vriendelijke kindjes in het nieuwe jaar. Prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig Nieuwjaar.
Het Spoorteam
 
 
LEES DE MAANDBRIEF AANDACHTIG
Uit milieuoverwegingen en om alles zo overzichtelijk en zo vroeg mogelijk te communiceren, proberen we zoveel mogelijk brieven te bundelen in de Spoor Express. Dit betekent ook dat de mededelingen uit de maandbrief niet nogmaals herhaald worden in een apart schrijven. Neem daarom elke Spoor Express grondig door en noteer de data op je kalender.

LITENATUURTJES                                                        Geert De Kockere
De natuur is een modern bedrijf. De basis verbreedt voortdurend, er is altijd verjonging en de groeimogelijkheden zijn enorm.

JUF ARLETTE
Het is me het feestweekje wel. Woensdagvoormiddag trakteerden de kinderen juf Arlette op een schattig verrassingsfeest. Met liedjes en versjes en dansjes en geschenkjes maakten ze duidelijk hoe zeer ze juf Arlette nog steeds appreciëren. En ook al zijn de repetities reeds lang aan de gang, toch hielden alle kinderen de lippen stijf op mekaar en was de verrassing voor juf Arlette compleet.
En ’s avonds heeft ook het oudercomité de juf in de bloemetjes (en al dan niet fopgeschenkjes) gezet en beleefden we de première van de film “Wat wij nooit vergeten van juf Arlette is…”. Met dank aan papa Hendrik en de vrienden van Sultan Sushi en Woestijnvis. Kijk zeker eens op onze webstek voor de beelden.

NIEUWE DIRECTIE
De stoel van juf Arlette zal vanaf 10 januari 2011 ingenomen worden door juf Karla.  Net zoals voorheen zal zij het pedagogische luik, de zorg voor de leerlingen en de contacten met CLB, ouders en externen op zich nemen. De technische, financiële en administratieve dossiers belanden eerder op de tafel van meester Pol. Maar vanzelfsprekend kan je met alle wensen, bedenkingen en vragen bij beiden terecht. Twee handen en één buik, weet je wel. Wij wensen juf Karla heel veel succes en plezier met haar nieuwe job.

HERSCHIKKING KLEUTERGROEPEN
Na de kerstvakantie verwelkomen we weer enkele nieuwe kleutertjes bij juf Gerd wat we bijzonder leuk vinden. Hierdoor kunnen we ook extra uren kleuterleid(st)er inrichten. Voldoende om een kleutergroep volledig op te splitsen. Enkele klasgroepen worden hierdoor kleiner. Alle kinderen kunnen opgevangen worden in hun leeftijdsgroep. En omdat juf Karla directeur wordt, verwelkomen we ook meester Steven in ons team. Hij is samen met juf Elly de nieuwe meester voor de 3-jarigen. De klasverdeling ziet er vanaf januari als volgt uit:
  
2,5-jarigen  juf Gerd
3-jarigen  juf Ingrid
3-jarigen  meester Steven en juf Elly
4-jarigen  juf Griet
4-jarigen  juf Els 
5-jarigen  juf Tilly en juf Elly
 
De ouders van de kindjes die na de kerstvakantie in een nieuwe klasgroep terecht komen, worden in een aparte brief op de hoogte gebracht.

VOORLEESWEEK IN DE BIJTJESKLAS
Tijdens de voorleesweek kregen we in de bijtjesklas bezoek. "Kleine oma" kwam binnen met een zak vol prentenboeken.  We mochten er samen ééntje kiezen...niet gemakkelijk, want ze zagen er allemaal leuk uit.  Maar dat ene boek, dat wilden we toch allemaal wel eens bekijken... Oma maakte het gezellig op de mat en las voor uit RIKKI HELPT SINTERKLAAS.  Met hun neusje bijna in het boek, volgden de bijtjes het verhaal van de konijntjes. We kregen er niet genoeg van.  Dus vertelde oma nog een tweede boek, ditmaal over KUSJES. Het was een grappig, maar ook lief verhaaltje.  Daarna kwam er nog een afsluitertje,...tja, misschien moeten we oma maar wat vaker uitnodigen om ons voor te lezen, want het was echt gezellig!
Bedankt "kleine oma"!!! Je was geweldig!!!  Kusjes van Sara en haar bijtjesvriendjes xxx

AFSCHEIDSLIEDJE  JUF ARLETTE
Melodie: Lichtjes van Kerstmis  (Op Kerstavond branden lichtjes…)

Refrein: Juf Arlette gaat ons verlaten, zomaar midden in het jaar
En dat vinden wij niet prettig, neen dat valt ons heel erg zwaar

1. Lang voordat wij hier al waren stond zij in de vierde klas
Toen naar ’t eerste voor veel jaren voelde zij zich in haar sas

2. Leen en Rik en maan roos vis en ik en Mik wat ging dat vlot
Lekker griezelen met Karbonkel neen daar werd niet mee gespot

3. Heel veel kinderen leren lezen, rekenen, schrijven en ook taal
Liedjes leren, orgel spelen ja dat kon ze allemaal

4. Avi-testjes, boekjes lezen, ’t was een zorgjuf van formaat
Directrice van ons schooltje neen, dat deed ze echt niet kwaad.

MEDELEVEN
We willen graag onze deelneming betuigen aan de familie Van Den Branden bij het overlijden van de grootmoeder van Luka (2H).

GOEDE VOORNEMENS VOOR 2011: TIJDIG OP SCHOOL ZIJN.
We horen de laatste tijd na half 9 de poort nog dikwijls open en dicht gaan. Ook ’s middags komen sommige kinderen regelmatig te laat. Dit is niet leuk voor de kinderen in kwestie maar ook erg storend voor de leerkracht en kinderen in de klas die reeds met een activiteit begonnen zijn. Ook op tijd komen is een attitude die we kinderen moeten aanleren. Laten we daarom 2011  beginnen met de intentie steeds tijdig aanwezig te zijn.
Maar vanzelfsprekend zijn het overgrote deel van de kinderen steeds op tijd op school. En dat vinden we heel leuk. Voor het belsignaal nog wat vriendjes ontmoeten is immers ook plezant.

ZWEMKLEDIJ: WIJZIGING
Vanaf 1 januari 2011 zijn een aansluitende zwembroek, korte zwemshorts voor de heren en badpak of bikini voor de dames de enige toegelaten zwemkledij. In het water worden enige andere vormen van kledij zoals bermuda’s, t-shirts, kleedjes, rokjes, … omwille van hygiënische en ecologische redenen niet langer toegestaan.

EEN FEESTMENU VOOR KERST
Wat heb je nodig om een christelijke kerstmenu te bereiden?

Neem eerst wat stille tijd, en weeg vijf tot vijftien minuten af per dag.
Reinig die tijd zorgvuldig van pc en gsm, van tv en andere geluidsbronnen.
Versier hem eventueel met één kaarsje per week, en dat rustig laten rijpen.

Voeg aan die stille tijd een vleugje spirit toe: iets van het zondagsevangelie,
een mooie uitspraak die je nog had liggen, een idee die je van iemand kreeg.
Je proeft en kauwt erop tot die spirit voor jou een goede smaak gekregen heeft.

Zet dit alles op een zacht vuurtje, en houd de smaak erin.
Als het kookt, kan je de energie uitdelen, in kleine of in grote porties,
zodat de armen in je buurt op krachten kunnen komen.

De dagelijkse bereidingstijd mag je soepel hanteren.
Leg jouw menu wel regelmatig aan God voor.
Geef Hem de kans om mee te eten.
Hij zal je zeker tips geven om je menu bij te kruiden.
Omkrans je menu dan nog met wat groene takjes en een rode strik.

Je feestmenu is klaar … gekookt met Hem …

 

Maandag 27 december

Begin van de kerstvakantie

Zondag 9 januari

Einde van de kerstvakantie

Maandag 10 januari

Vertrek sneeuwklassen 6de lj.

Donderdag 13 januari

Infoavond 5-jarigen

Dinsdag 25 januari

20.30u oudercomité

 

5de lj. American games Sporthal

Woensdag 26 januari

3de en 4de lj. Trefbal ’t Stapveld Berlaar

Maandag 7 februari

Facultatieve vrije dag